Jag har alltid fotat mycket och massor. Fotografering är riktigt roligt!

Konica Minolta Z3

Min första digitala kamera kom efter att jag slarvat bort min vanliga kompaktkamera. Jag insåg även att med tanke på hur mycket jag fotade och framkallade så var det ekonomiskt sett betydligt billigare att köpa en digitalkamera och enbart framkalla det som jag ville ha. Valet föll på en Konica Minolta Z3:a. Korten på hemsidan från 2004 och större delen utav 2005 är fotade med Z3:an. Jag insåg tillslut att jag ville mer än vad Z3:an kunde åstadkomma och då började jag leta efter en bra systemkamera.

Konica Minolta Dynax 5D

Valet föll tillslut på en Konica Minolta Dynax 5D. Dynaxen har inbyggd bildstabilisering i kamerahuset vilket gör att skakoskärpan i korten minskar betydligt. Jag har två olika objektiv till kameran. KM AF zoom 75-300 mm och ett KM AF DT 18 - 70mm. Någon gång i framtiden ska jag köpa till ett macroobjektiv också. Men fram till dess så räcker dessa två långt. Jag är mycket nöjd med min Dynax och alla kort från slutet av 2005 och framåt är fotade med Dynaxen. 

Canon 60D

Blev till slut, efter lång beslutsångest, efterföljaren till Minoltan som man verkligen kan säga tjänstgjort länge och troget. 
Jag har två obektiv till kameran, ett Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM och ett Canon EF-S 70-300/4-5,6 DO IS USM.

Större delen av alla kort från sommaren 2011 är fotade med denna.

Canon Ixus 400

I familjen finns även en liten Canon Ixus 400 som mestadels används när ingen orkar ta med sig systemkameran. Ex på lite mindre formella arrangemang när det är bekvämt att kunna låta kameran glida ner i fickan och stanna där.

Kamerafotona är från CyberPhoto.se