Kennelnamn: Litlbasi Eros
Heter:

Eros

Smeknamn: Leros, fåntratt och mördarpudeln
Titlar: LPI
Särskilt utbildat eftersöksekipage av Jägarförbundet
Födelsedatum och avliden : 2004-05-18 -- 2017-05-26
Reg nr: S53868/2004
Hälsa: HD A & AD Ua
Eosinofil gastrit= magkatarr
Tandstatus: Saxbett & Fulltandad
Storlek: Mankhöjd; 61cm Vikt: 23kg
Favoritträning: Eftersök, Jaktapportering, Viltspår och jakt
Bästa belöning: Klöv, kamp, studsa runt med matte eller ett märgben
Bästa leksaken: En gammal strumpa
Tycker om att: JAKT, Busa, träna och studsa runt
Tycker inte om: Borsta tänder

Eros halkade in i mitt (Hannas) liv på ett bananskal. Jag skulle inte ha en hane igen och jag skulle definitivt inte ha en aprikos hane. Men eftersom jag var hundlös efter det att Loffe gick bort så föll jag till föga när Marita (kennel Obladi´s) frågade lite försynt (läs välplanerat) om jag kunde tänka mig att ta hand om den aprikosa storpudelvalpen som hon och Lotta (kennel Foster`s) importerat ifrån Australien (Kennel Litlbasi). Åtminstone tills de hittade en fodervärd till honom. Jo... det kunde jag väl göra, men bara ett tag var mitt svar. Han blev kvar, någon som trodde något annat?

Eros är min första riktigt egna pudel och därmed så har han fått vara testkanin för diverse olika prova-på-grenar inom hunderiet. Det som vi tränat mest har varit lydnad, jaktträning både i och utanför vatten och diverse bruksgrenar. Men någon gång emellanåt viltspår och agility. Eros som pudel är följsam, mjuk och lyhörd, han uppskattar att träna och att jobba men kan lika gärna ligga med magen i vädret och sova. Han är miljö- och signalsäker, inte hanhundsaggressiv och umgås gärna med andra hundar även om han har "sina" flockar som han mestadels umgås med. Han har dock ett enormt fågelintresse. Numer eftersom Eros fått lov att pensioneras så tränar vi bara sådant som är roligt och som Eros vill göra, dvs jakt i alla dess former och eftersök/viltspår. Han har varit med på rådjursjakt, gåsjakt och gått med i drevet för älgjakt som stöthund. Han är tillsammans med husse utbildat eftersöksekipage, är med vid trafikolyckor och används till eftersök vid olika jakter. Har även provat på att driva.

Hälsomässigt sett har Eros diagnosticerats eosinofil gastrit dvs magkatarr och tonsillit. Hans tonsiller är bortoperade. Eros fick även diagnosen A-topisk Addison i oktober 2008. Efter veterinärbyte och uttrappning av hans kortison (vilket inte ska vara möjligt för en addisonhund) så har provet gjorts om 090622 och visar att diagnosen var felaktig, EROS HAR INTE ADDISON! läs mer i menyn. Idag mår Eros bra och så länge han gör det så får han fortsätta med det liv som han lever. Tretton år gammal så kände vi att han inte längre hade ett gott liv och Eros fick somna in 170526.


Nedan är Eros liv i bilder.